Projectes
Millora del Front de Mar a l’Escala.

PROJECTE D’URBANITZACIÓ PER LA MILLORA DEL FRONT DE MAR DEL NUCLI ANTIC DE L’ESCALA

Els treballs d’enderroc del tercer tram del projecte de millora del front marítim del nucli antic de l’Escala van començar ahir. Aquest tercer tram afectarà l’àrea que va des del carrer Santa Màxima fins a la casa del Gavià, però per reduir al màxim l’impacte dels treballs sobre l’activitat dels comerços de la zona l’Ajuntament explica que de moment s’estan fent els enderrocs entre el carrer Santa Màxima i el carrer Pintor Joan Massanet (la zona de passeig), deixant per a més endavant l’actuació a la part asfaltada que correspon a la resta d’aquest tercer tram.

Calendari previst

Els treballs de remodelació del front marítim de l’Escala van començar a mitjan mes de novembre i s’han dividit en quatre trams, pel conjunt dels quals es preveu una durada de l’obra de tres mesos en total. Fonts de l’Ajuntament expliquen, però, que si bé el calendari previst es manté, el termini inicial es pot allargar un parell de setmanes degut als inevitables ajustaments que s’han de fer en obres d’aquesta envergadura. En aquest sentit, paral·lelament al començament de la tercera fase, es continua treballant en la finalització de la renovació de la xarxa de serveis i sanejament a la zona del primer tram, com també en l’excavació de la zona on s’han de situar els contenidors subterranis. A més, ahir també es van posar en marxa els treballs d’encofratge de la base del nou mur de delimitació de la platja i de la graderia que s’ha de fer per unir el carrer del Port i la Riba. Amb tot, l’Ajuntament confirma que es manté l’objectiu de tenir tots aquests treballs acabats abans de Setmana Santa.

Quatre trams

El primer tram d’obres que es va començar és el comprès entre la Punta i la rotonda de la platja; el segon va ser el que va consistir a desmuntar les terrasses de la zona que hi ha des de la rotonda fins al carrer Santa Màxima. Després de la tercera fase, que va començar ahir, l’últim i quart tram que restarà serà el de la Riba. El conjunt d’aquests treballs tenen un pressupost de 517.880 euros i han estat adjudicats a l’empresa Xavier Alsina. L’objectiu d’aquest projecte, dissenyat per l’arquitecte Carlos Ferrater, és la remodelació del front de mar de l’Escala per transformar l’entorn de la platja i crear un espai unificat d’un sol nivell que no diferenciarà entre vorera i vial de circulació, com també un nou mirador en forma de grades.

(Text extret de El Punt Diari)

DCIM101MEDIA
Admin